Nukkelifoorumi

Olin viime viikonloppuna hartsilasten miitissä. Kyseiset miitit on kivoja, kun niihin saa tuoda bjd-nukkejen lisäksi foorumilla off-topic nukkeja kuten pullippeja ja dollfie dreameja. Paikalla oli paikallisten lisäksi seurue Kuopiosta ja suureksi yllätyksekseni yhdellä kuopiolaisista oli mukana Miku! Kyseinen henkilö ei tiennyt dolfie dream/nukkelimaailmasta paljoa mitään. Jotenkin tuli olo että uusia dollfie dream-harrastajia tulee Suomeen vauhdilla, mutta yhteinen juttelupaikka puuttuu… Päätin että jospa nyt olisi aika nukkelifoorumille Suomeen. Varasin eilen domainin foorumia varten ja kunhan saan ylläpitotunnuksia laitan sinne foorumin pystyyn. Pari viikkoa arvioisin että tässä menee, että foorumi pystyssä. Saa nähdä jäänkö ainoaksi käyttäjäksi, toivottavasti en… Lisää infoa asiasta kunhan foorumi on pystyssä. 20150419_153454

 

This entry was posted in Dollfie Dream, Suomeksi. Bookmark the permalink.

7 Responses to Nukkelifoorumi

 1. mizya says:

  Päätit siis perustaa forumin, loistojuttu! Voit ainakin laskea minut mukaan jäseniin ja eiköhän sinne saada muitakin. Täytyy levittää sanaa! ^^ Tuntuu tosiaan olevan vähän hankala löytää suomalaisia DD harrastajia, kun ovat niin ripotellen ympäri nettiä… jotkut ovat flickrissa/twitterissa yms ja toisilla on sitten blogeja. Pitäisi olla niin monessa eri paikkaa aktiivinen, joten se forumi toivottavasti kasaisi enemmän porukkaa yhteen paikkaan. :3

  Katselinkin Hartsilapsissa että jollain oli linkkiä blogiinsa ja noihin mittikuviin. Oli kiva bongata DD:ta kuvissa, sinun tytöt tunnistinkin mutta Mikusta pohdin että kenen se mahtaa olla. Jännästi paljastuu näitä vinyylinukkeja toisilta harrastajilta, kun ei HL:ssa niistä saa puhua niin pitäisi aina jotain muuta kanavaa pitkin saada bongattua. Minullekin on muutama hartsinukkejen harrastajatoveri sanonut yllättyneensä, kun on huomannut että löytyy omistuksesta myös noita Azonen pikkuisia sekä Dollfie Dream. :’3

  • Maarit says:

   Mikun omistaja oli hartsiharrastajan poikaystävä/aviomies, joka piti Vocaloideista niin paljon että hankki Mikun. Eli aika eri kiinnostuksista Dollfie Dreameja tullaan harrastamaan. Oma kiinnostus lähti linjalta anime+figut.

   Foorumille ajattelin laittaa vähintäänkin off-topic alueina Azoneille, Obitsuille, Smartdolleille jne animetyylisille nukeille paikat. Ja markkinapaikalla en näkisi mitään syytä alkaa kieltämään, jos joku haluaa osina myydä SQ-labs päitä tai SmartDoll kroppia, kun ne kuitenkin ovat yhteensopivia Dollfie Dreamien kanssa ja harrastajapiirit sen verran pienet. Hybridi-parkoja dissataan ihan liikaa

   • mizya says:

    Aa, sellainen tapaus siis kyseessä. Itse on niin juurtunut näihin nukkepiireihin, ettei osaa ajatellakaan että muutakin kautta niihin voi törmätä. :’D

    Kuulostaa hyvältä! Turha tosiaan rajata aihepiiriä kovin tiukasti, kun on sen verran pienet piirit kyseessä… mielestäni nykyään HL:kin voisi hyötyä siitä, että tulisi joku off-topic alue muillekin aasialaisille nukeille (varsinkin kun silloin alunperin sinne liittyessäni Dollfie Dreamit oli hyväksyttyjä eikä siitä kukaan suutahtanut jos muutama Pullip ja Blythekin joskus eksyivät mukaan kuviin), koska forumi on hiljentynyt aika paljon viime vuosina. Tuntuu että suurin osa on vaihtanut facebookiin, instagramiin yms some-systeemeihin. Itse en ole sellaisista taas kovin innostunut, joten forumin kaipuu on suuri. :’3

 2. Yenna says:

  Oi hienoa! Olen harmitellut ettei tuolla Hartseissa enää saa Dollfie Dreameja postata, koska ennen niitä tosiaan siellä oli muutama, mutta katosivat jossain vaiheessa, mikä on varmaan jonkun sääntömuutoksen syytä, mitä en koskaan huomioinut. Nyt kun seuraa siellä harrastajia, on ihan pimennosta heidän muista nukeistaan kun niistä ei saa puhua pukahtaakaan foorumilla.

  Mietin vaan, että onko tämä nukkeli-sana yleinenkin Suomalaisten keskuudessa, koska en ole itse koskaan kuullut siitä? Dollfie Dreamit on aina ollut Dollfie Dreameja tai DD:tä minulle ja varmasti monelle muullekin jotka itsenäisesti alkavat niitä keräämään, etsien tietoa englanniksi. Suomalaisia harrastajia saattaa olla siksikin vaikea löytää, jos niitä etsii väärällä hakusanalla? Minulle ei olisi tullut mieleenikään hakea sanaa “nukkeli” kun yritin katsella löydänkö Suomesta muita harrastajia.

  • Maarit says:

   Nukkeli-sana on peräisin niiltä animeharrastajilta, jotka dollfie dreameja tietyssä piirissä harrastaa eli niissä jotka tiesi nukkeli.fi-blogin. En tiedä onko se miten yleisesti levinnyt. Ilmeisesti ei ainakaan tarpeeksi yleinen, kun ottaa huomioon että olisiko jonkun 2-3 vuotta desuconeissakin järjestetty nukkelimiittejä nukkelimiitti-nimellä ja kahtena vuotena hanamimiitti Roihuvuorella.

   Elän toivossa, että foorumin pystytys auttaisi löytämään ja järjestämään DDmiittejä, koska itse pidän erikoisen paljon siitä että pääsee johonkin kivaan paikkaan ottamaan hirmuisesti kuvia nukkeleista.

 3. Spica says:

  Hei,mahtavaa! Olenkin kaivannut jo pitkään tällaista foorumia kun tähän mennessä olen voinut jakaa DD juttuja vain Pullip Suomi foorumin muut nuket-osastolla ja siellä ei lisäkseni ole montaa DD harrastajaa! Liityn itse ainakin nukkeli-foorumille heti ja tiedän pari muutakin joita saattaisi kiinnostaa. :3

  Hankin ensimmäisen DD’ni noin vuosi sitten ja aika heikosti on tullut otettua kontaktia muihin vinyylinukkeharrastajiin kun ei oikein ole ollut sellaista paikkaa mistä heitä löytäisi. Loistavaa että pääsee keskustelemaan DDistä suomalaistenkin harrastajien kanssa nyt paremmin~

  • Maarit says:

   :) Hyvä että foorumille on tilausta. Pitänee kysellä tunnuksia palveluntarjoajalta, kun haluaisin päästä jo tekemään jotain.

   Jos on muuten ehdotuksia millainen muut nuket-osiosta voisi tehdä niin kuulisin niitä mielelläni. Dollfiedreams.comin versio on minusta hieman sekava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.